Aktiviteter 2018

 

 

Mosebacke Horse Sculptures

Den 29 augusti besöker vi EvaMarie Törnström som är internationellt prisbelönt konstnär inom polymerlera. Hon tillverkar bland annat hästar i alla olika former och färger!

EvaMarie har tidigare arbetat på NFC (SKL), men ägnar sig nu åt konst och som föreläsare inom kommunikation, sociala medier och kreativitet. Hon håller till på Mosebacke i Östra Harg. Besök gärna hennes hemsida: http://www.mosebackeord.se/

Vi börjar med att  fika medan EvaMarie berättar om polymerlera, både vad det är och hur det fungerar. Därefter kommer hon att visa hur hon själv jobbar och vi får själva prova på att känna på leran och kanske skapa ett komplicerat mönster på ett lätt sätt. Hur mycket vi hinner med där beror lite på hur många vi blir…  Då är det dags att EvaMarie visar och kommenterar ett urval av de hästar som hon har hemma.

Sista anmälningsdag den 24 augusti! – Ange om du har bil eller behöver skjuts. Vi åker gemensamt från parkeringen på Artillerigatan kl 17:00.

 

Kommande konstrundor

Styrelsen gör ingen medlemsaktivitet av detta, men ta gärna med kollegor eller kompisar!

Mjölby konstrunda 17/8-19/8: www.mjolbykonstrunda.se 
Vadstena konstrunda 14/9-16/9: www.vadstenakonstrunda.se

 

Konst på bio – 10% rabatt för dig som är medlem i konstföreningen

På flera olika platser runt om i Sverige visas Konst på bio. 

Det kan vara konstnärsporträtt från berömda museer och gallerier runt om i världen, direktsänd opera eller andra föreställningar (klicka på länken nedan). Filmerna visas på över 1 000 biografer i mer än 30 länder. I Östergötland finns biografer bl. a i Bestorp, Motala och Norrköping. För att ta del av rabatten anger du att du är medlem i Linköpingspolisens konstförening, som är ansluten till Sveriges konstföreningar.

Här hittar du utbud och biografer: Konst på bio

 

Styrelsen för Linköpingspolisens konstförening